joi, 25 iunie 2009

„Tupeul, Finul şi Naşul Preşedinte”,

Aşa cum am promis la ultima mea intervenţie pe blog, astăzi fiind o zi sfântă de sărbătoare creştină, Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, mi-am făcut timp să mai scriu câte ceva.
Tema aleasă se cheamă aşa ca în filmul „Profetul, aurul şi ardelenii”, cu deosebirea că filmul este deconectant şi relaxant, ori tema mea este un semnal de alarmă în plus faţă de abuzuri şi mizerii frumos ascunse după vorbe, minciuni şi promisiuni. Trist dar adevărat, real şi dramatic, asta trăim cu toţii acum ca într-un film de Andrei Tarkovsky, în care minciuna este cunoscută drept adevăr iar mincinosul şi trişorul este omul cinstit, onest, corect.

Ce cred eu despre „domnul Tupeu” ? Bănuiesc că Tupeul azi are rang de rege, el este stăpânul junglei în care trăim, iar ţărişoara noastră dragă este condusă acum după legea junglei.
Astăzi tupeiştii, slugile domnului Tupeu, îşi fac legile lor, calcă totul în picioare, nu au legi scrise, au legea lor, care o malaxează după chipul şi asemănarea lor, înţeleasă şi aplicată intereselor lor, sfidând în mod vădit scopul şi cauza pentru care li s-a acordat încrederea oamenilor. Hoţia şi pungăşia este ascunsă după paravanul intereselor de grup sau personale, considerându-se nemuritori şi veşnici justiţiari ai găsirii paiului în ochiul altuia, uitând de bârna din ochiul lor. Pentru ei, abuzul nu există, sfidarea legii este o practică iar decizia pe care o iau e sfântă, din punctul lor de vedere. Mă gândesc că trebuie să fii tare mic la suflet şi tare frustrat să-ţi dedici viaţa numai răzbunării personale, folosind instituţiile statului, odată ajuns într-o funcţie.
Mă uitam la televizor zilele astea şi constatam cu cât tupeu ministrul tineretului şi sportului asigura prostimea care a votat-o, adică noi, că va merge în instanţă să demonstreze cheltuirea celor 750.000 Euro, acţiune care în opinia ei s-a făcut legal. Mă întrebam, pe ce se bazează această domniţă cu tupeu, ce cu multă nonşalanţă contrazice o ţară întreagă de oameni disperaţi să întreţină o familie sau o modestă afacere, prin care alţi disperaţi iau un amărât de salariu ?
Stimată doamnă ministreasă, cei 750.000 Euro sunt o sumă colosală în ţara noastră, mai ales acum, pe timp de criză când fiecare leuţ contează.
Cei ce nu sunt de aceeaşi culoare politică ca dumneata sunt purtaţi prin tribunale de ani de zile şi nu pentru delapidări sau escrocherii financiare ci pentru unele inadvertenţe în declaraţiile de avere, deci cele ce ţin de proprietate privată nu publică, ori dumneata îţi găseşti scuze şi acoperire pe miliarde de lei, bani publici şi cu mult tupeu sfidezi omul obişnuit neexperimentat în inginerii financiare, aproape că trebuie să ne cerem noi scuze că te-am întrebat de modul cum au fost cheltuiţi banii ministerului. Cum am îndrăznit ?Purtările prin tribunale şi şantajul celor de la putere sunt armele cu care îţi linişteşti duşmanii politici, e vechi trucul, de pe vremea romanilor…..acum, doar ei, conducătorii şi numai ei decid soarta românilor de la revoluţie încoace, dar nu, e greşit spus „decid”, de fapt îi ignoră în totalitate, eventual îi scormonesc pe bieţii români prin campaniile electorale, doar doar i-or trezi cu un mic, o bere, o tombolă….
În ţara noastră, acum, e mare durere !
Cetăţeanul de rând, modest, cinstit, responsabil, instruit mai mult sau mai puţin, plugar, comerciant, profesor, cercetător sau om de ştiinţă, bătrân sau tânăr, este terorizat de „domnul Tupeu”, ale cărui slugi, tupeiştii, stăpânii abuzului, nu-şi găsesc leac nici politic, nici în justiţie, pentru că statul de drept este în disoluţie, acesta-i adevărul. Puterea sunt ei !, Slugile tupeiste au un singur dicton: „cine nu-i cu noi, e împotriva noastră ! ”.
Mă uit şi constat cu uimire, acum când se recunoaşte în lumea întreagă că este recesiune, care este de 1000 de ori mai gravă decât o criză, cum autorităţile toacă şi puţinul ban care îl mai avem. Ce înseamnă pentru ei cheltuirea banului public? Răspund la întrebare zecile de acţiuni întreprinse, misterios ascunse prin tot felul de decizii colective, care la prima vedere par a fi „în sprijinul cetăţeanului”. De fapt, în spatele lor, de cele mai multe ori stau interese personale, urmărite a fi îndeplinite prin abuz.
Constat cu uimire că bugetul pe 2009 este făcut varză, cu toate că este cu ceva leuţi mai mare decât pe 2008. Culmea este că acesta este cheltuit incredibil, dar adevărat, pe acele capitole care nu se regăsesc nici în planurile strategice de dezvoltare anterioare dar nici nu reprezintă interesele cetăţeanului. Banii, aşa puţini cum sunt, merg în scopuri preferenţiale. Exemple: bani pentru trasee turistice noi, în timp ce nici cele existente nu sunt folosite sau măcar întreţinute pentru a fi folosite; finanţare activităţi de prezentare a imaginii executivului; alocarea de zeci de miliarde de lei unor firme perdante în licitaţii, doar pe motiv că fac parte din interesele de grup. Un alt exemplu : inexplicabilă, punerea la dispoziţia unui consiliu local a sumei de aproximativ 35 miliarde de lei pentru plata unor servicii comandate de primar, fără nici un fel de prioritate sau implicarea şefului executivului în anumite licitaţii, chiar înainte de a fi validat pe funcţie în 2008. EL ESTE JUSTIŢIARUL !, Da, este, terminatorul Robocop care la inundaţiile din vara lui 2008, când la Rădăuţi Prut a fost dezastru, şi nu numai, grija lui, a justiţiarului a fost să se salveze, plecând la vila lui de la Putna. De altfel maşina de serviciu este mereu văzută pe traseul Botoşani-Putna. Boieri dumneavoastră, ne scuzaţi că lumea vorbeşte, că îndrăznesc să judece şi ei cu capul lor, nu cu ce le serviţi prin presa obedientă. Scâncea în campanie că urmează să facă dreptate cetăţenilor dar pentru asta trebuie ajutat să strângă de gât „coruptul”, să-l dea jos de pe scaun şi să se aşeze el.. Ceea ce s-a şi întâmplat cu ajutorul consitent al voturilor celor nevotaţi poate. Exact ca atunci când te sui pe o sticlă de alcool şi aburii te ameţesc rău de tot şi nu mai ştii de tine şi uite aşa devii Jerry pe post de Tom. Na poftim dreptate naţiune, poftim strâmbe pe bandă şi nelegalităţi machiate să pară legale.
Unor astfel de specimene nu le mai este frică de nimic, iar pentru cei care nu înţeleg ce trebuie să facă în această mocirlă a tupeului, se apelează la bătutul cu pumnul în masă. Este foarte grav că aceşti slugarnici se fac părtaşi la nereguli, ei nu realizează că foarte curând li se vor analiza şi faptele lor.
Atenţie, domnilor tupeişti şefi, la felul cum bateţi cu pumnul în masă !Sunteţi descoperiţi în abuzurile şi infracţiunile săvârşite !
Nu staţi liniştiţi că relaţiile sunt puternice şi aşa păreţi „ curaţi” !
Nu vă daţi „curaţi” în ochii prostimii că vă dau de gol ofiţerii cu care aţi colaborat, cei pe care i-aţi turnat şi cei cu care aţi înscenat mizeriile.
Ani de zile, fostul primar al Botoşanilor a negat că ar fi avut vreo treabă cu poliţia politică. În sfârşit, după 20 de ani, instituţia care veghează la adevărul acestor lucruri l-a deconspirat, s-a dovedit că a minţit. Nesimţitul ! A troscăit verzi şi uscate ani de zile tupeistul, se băga singur în seamă, să nu lipsească cumva din şirul de caricaturi politice ale locului, dar acu, după ce e clară minciuna în care ne-a ţinut, a venit cumva să-şi ceară scuze măcar o data? Nu, stă pitit ca un cameleon, că poate uită lumea ce şi cum….ăştia sunt decidenţii noştri, nu cred că e singurul…..asta-i tragic. De ce a durat atâta deconspirarea? Pentru că de când e lumea,” corb la corb nu-şi scoate ochii” !.
Normal ar fi ca în aceste cazuri, respectivii mincinoşi să returneze înapoi toate sumele primite de-a lungul anilor, în calitate de „aleşi ai poporului” şi bineînţeles să beneficieze de o perioadă de „reflecţie” la pârnaie pentru „prostirea prostimii prostite de proşti cu tupeu”. Dar se întâmplă asta la noi ? Nu acum, poate un pic mai târziu, după trecerea perioadei de tranziţie de la revoluţie, la puterea a doua, previzionate de Brucan, asta înseamnă exact 400 de ani.
PSD şi-a anulat 6 candidaturi de consilieri judeţeni, numai ca să aducă o progenitură de-a lor în executivul Consiliului judeţean, un slugoi perfect care face numai ce zice „mami din consiliu”, „măi mami, da mami”. Bărbat adevărat cu ochii alb-albaştri, de parcă şi el ar fi mâncat mure albastre pe vremea răposatului, mai făcând câte o notă, notiţă despre ce se mai petrece cu colegul de cancelarie. Elevii lui au primit şi ei note…..bune. De aia se amestecă până la diluţie perfectă incompetenţa cu turnătoria deoarece iese un mix uşor de folosit când „ai nevoie de cineva să rezolve vreo scârnăvie de treabă” şi nu trebuie să iasă „efecte adverse”, de genul: probleme de conştiinţă, dreptate, legalitate…
Ei bine, cum să încapă Conţac în tagma voastră? Că nici nu vrea să încapă. Chiar să dai cu o tonă de „Ari-el di tăti” în ăştia tot pute, degeaba speranţă de „mai alb, mai uscat”. Eu spre deosebire de ăştia, am venit în politică realizat din toate punctele de vedere, demonstrând că pot coordona, că pot aduce succes într-un colectiv, că pot administra, ori pe ăştia politica i-a făcut „oameni”, i-a făcut senatori, deputaţi, directori, oameni influenţi, care în alte condiţii nu ar fi fost în stare de mare lucru. Dar aşa, politica i-a înscăunat pe viaţă la fructele ilegalităţilor şi minciunilor, de aia se ţin cu dinţii de preşul sediului de partid şi ling şi ling…..până la preşul celuilalt partid de carton.
Cineva îmi spunea: „Îl vezi pe ăsta ?, i-am dat 500 $ şi o vacă să mă ajute într-o problemă şi m-a înşelat escrocul. Azi, individul împreună cu finul care lucrează în mass-media, umblă după sponsorizări, cu acelaşi tupeu ca atunci când s-a bucurat de daruri.” Scuipă în urma „demnitarului ales”, povesteşte la toată lumea cum a dat şi l-a înşelat escrocul. Ce groaznic trebuie să fie să fii astfel acuzat şi să mai ai curajul să scoţi capul în lume…..dar asta e o problemă pentru unul cu conştiinţă, nu unul cu tupeu şi atât.
Mă uit peste tot, de un an de zile, nimic nu se mai face, nici ceea ce a fost la început nu se termină de lucrat, dar mă scârbeşte tupeul cu care îmbrobodesc cetăţenii cu fel de fel de declaraţii prin presă, unele reluate şi de 10 ori. Mint cu nonşalanţă, încât chiar şi ei ajung să creadă minciunile lor.
Un „nimeni”, cititor înfocat şi aplaudac de preşedinte din vreun judeţ uitat pe harta disperării, în România , ameninţă că dacă nu se reuşeşte eliminarea mea pe alte căi, atunci mă vor elimina „ băieţii de peste Prut ”. Nu e singura dată când aud astfel de ameninţări asupra a diverşi alţi oameni, politici sau de afaceri, în România. România, e ţara cui ? astfel de indivizi care au tupeul să trimită ameninţări pe internet şi nu numai, poate că ar trebui să răspundă, altfel ţara asta devine raiul criminalilor şi mafiei, în care pumnul şi şantajul sunt armele legale.
Fac un apel la instituţiile ce garantează siguranţa cetăţeanului şi sunt multe astfel de instituţii, puteţi să vă sesizaţi asupra unor aspecte grave ce ţin de mafia frontalieră, ameninţări teroriste, practica eliminării competitorului ?
Sper să nu degenereze lucrurile într-un aşa hal încât să spunem că statul a dat faliment în domeniul siguranţei individului cinstit.
Lui Naşu Conaşul îi mai spun că, odată a venit la mine, în calitate de şef de autobază, un alt naş care a reclamat că în urmă cu câţiva ani în urmă, i-a împrumutat finului său suma de 800 de lei şi mă ruga să-l ajut să-şi recupereze banii împrumutaţi. Finul era salariatul nostru la autobază pe funcţia de şofer. Este adevărat că finul era un salariat destoinic, de apreciat şi chiar am crezut că voi reuşi să-l conving să înapoieze banii împrumutaţi de la naş. Stupoare: în discuţia avută cu finul, acesta a declarat fără echivoc că nu poate să-i returneze împrumutul, motivat că la nunta ce a avut loc cu ani în urmă, naşul i-ar fi promis pe lângă darul de nuntă şi o găină, pe care nu a mai dat-o, iar după calculul făcut de fin, cam atâtea ouă ar fi făcut acea găină într-un număr de ani, la preţul de atâţia lei/buc., din contra, naşul ar fi trebuit să-i mai dea bani, nu să-şi ceară datoria înapoi.
Deci atenţie naşule de cărdăşii !, atenţie şi pentru cei ce se joacă cu licitaţiile ! În cazul vostru nu vă jucaţi cu ouăle, vă jucaţi cu locurile de muncă a sute de suflete. Dacă asta mai contează în goana voastră de îmbogăţire pe orice cale ?
Şi mai este un avertisment, chiar dacă păreţi veşnici şi nemuritori în nedreptăţi şi furtişaguri, vine justiţia divină, care nu greşeşte niciodată şi care nu poate fi coruptă.
Voi reveni.

CC

3 comentarii:

  1. vax ce hlabai tu mai nene.

    RăspundețiȘtergere
  2. varianta cu a fi domn e o intimplare bla bla bla etc" este asa "a fi cinstit e o intimplare a fi hot e lucru mare"

    RăspundețiȘtergere
  3. cOSTACHe, nu vrei sa ne zici si noua cine-ti scrie pe blog?? Ca de unde desteptaciune la tine?? Cat te costa acest serviciu??

    RăspundețiȘtergere