marți, 8 aprilie 2008

Să constaţi şi să nu crezi

Ani mulţi, nu înţelegeam de ce unii stau cocoţaţi în unele funcţii, eventual, din când în când, sunt mutaţi, fie pe verticală, bineînţeles în sus, sau pe orizontală, alte sensuri pentru aceştia, neexistând. În cel mai rău caz, când devin inutili sistemului, folosind o zicală mai veche, sunt lăsaţi "in adormire". Sistemul nu-si distruge reteaua si aici se practica proverbul " cand ceva nu-ti mai foloseste, nu-l arunca, e posibil sa ai vreodata nevoie de el". Asa se intampla si in cazul celor publicati pe listă, în ziarul local " Jurnalul Dimineata Botosanilor", din data de 30 august 2006.
In acel ziar, cineva, poate din inconstienta, poate impins de rivalii din sistem sau chiar folosindu-se de autor, a facut cunoscut, o lista intreaga, cuprinzand indivizi care, prin comportamentul lor, erau "ai poporului", "traiau pentru popor", comunicau deosebit de bine cu poporul, lasau sa se inteleaga sau chiar reuseau sa convinga, ca ei sunt "cu poporul", ori, in realitate, erau oamenii din umbra, care lucrau cu politia politica, asigurandu-le informatiile necesare, pentru ca cei care, prin comportament sau pareri nevinovate puteau deveni ostili sistemului, sa fie marginalizati, tinuti la distanta, indiferent de rezultatul muncii lor, sau mai rau, saltati, asa din senin, cu o mediatizare adecvata a presei, pana erau distrusi. Cine sunt aceia care au fost mentionati pe lista? Cunoasteti cazuri de acest fel ?Seamana acest scenariu, cu ce ati mai intalnit poate, in viata?
Sa ne uitam putin, peste articolul din ziarul sus mentionat!
Acest ziar, mi-a cazut in mana, in dimineata de 30 august 2006, pe la 6 dimineata, ora la care de obicei merg la serviciu, procurandu-mi, pe drum, ziarul cu pricina, de la omul care vinde ziare, in intersectia Marchian cu Calea Nationala, chiar in zona trecerii de pietoni. Surpriza, dau de articolul de care pomeneam mai sus, cuprinzand o lista lunga de persoane publice din Botosani, foarte cunoscute, ca facand parte din "grupa mare a informatorilor". Nu-mi venea sa cred, am zis ca e o facatura, cum se mai intampla. Am inceput sa o citesc, pe masura ce citeam,m-am gandit si iar am citit, sa mai vad o data, sa o iau de la inceput, parca nu vad chiar asa bine, fara ochelari........nu e bine, am vazut bine...astia-s oamenii, astea-s personajele.......daca vreti, hai sa facem impreuna o mica analiza a celor de pe lista, iar daca gresesc, asta e, dar cel putin un botosanean, s-ar putea sa-mi dea dreptate, ca nu gresesc cu rationamentul meu.....macar unul !
Primul pe lista era scris Egner Florin, urmat de Balta Mihai. M-am gandit, o fi Balta, care-l cunosc, pentru mine, un personaj inteligent, educat, respectat, etc, dar mai apoi, zic eu ca am gasit o explicatie, pentru ce a fost scos de pe lista pentru parlament in 2004, cumva m-am clarificat in sinea mea. Am citit in continuare.....nume rasunatoare......Tibuleac Mihai, pe loc am inteles de ce a fost protejat de abuzurile ce le-a facut, ca evazionist, de ce este protejat in continuare ? pentru ca sistemul functioneaza, nu a fost adus in fata legii, a fost sprijinit sa ajunga parlamentar, lasat in rezerva, s-a asigurat un post pe masura, etc., vinovatiile lui, fiind distribuite altora. De cine credeti ca am dat, in continuare ,pe lista ?Ei bine, de actualul primar, Flutur Catalin Mugurel.
Deci, sistemul functioneaza, inlocuim unul de-al nostru, cu altul, tot de-al nostru. Cine a fost, pana mai ieri, acest Flutur Catalin ? Un necunoscut, colaborator de-al lui Egner, tinut la Locativa, pe un salariu urias, asigurat din chiriile unor nenorociti, ce traiau in locatiile statului si exploatate de cei doi. Ce a reusit sa faca acest nou inlocuitor a lui Egner ? Ceva mai mult, trebuie sa recunosc ca este mult mai inteligent decat Egner dar si mai lacom si mai hraparet decat acesta. Care a fost legatura lui cu cetateanul ? El, de pe pozitia de oligarh iar cetateanul osandit sa stea la mana lui, daca s-a intamplat sa-l primeasca in audienta.Ce a facut in Botosani ? Jaf total, zic multi oameni, de pe strada. In realizarea jafului, s-a folosit in primul rand de ajutorul dat de alti colaboratori cu politia politica, citati de altfel, in articolul sus mentionat, precum: Cristian Roman, fost prefect de Botosani, Mihai Elvadeanu, actual subprefect, Eugen Hrusca, ex consilier al prefectului, responsabil cu bunele relatii cu presa, Lucian Leonte, protopop de Botosani, Tibuleac Mihai, senator de Botosani, Radu Catalin Dragus, deputat de Botosani, Radu Anton, comandantul Inspectoratului pentru situatii de urgenta, Vasile Raileanu, seful politiei comunitare pe municipiu, Gheorghe Ciubotaru, inalt functionar guvernamental, Ioan Apostu, secretarul Primariei Botosani, Dana Pietraru, directorul Directiei judetene pentru cultura, Viorel Alexandru, consilier judetean, Ioan Viorel Ciobanu, consilier judetean si director la Inspectoratul judetean in constructii, Lungu Sergiu, primarul Dorohoiului, Valentin Guraliuc, consilier municipal, Andronache Viorica, consilier municipal.......si asa mai departe, lista putand fi consultata in ziarul despre care vorbeam, chiar si pentru a vedea si cealalta fata a unora cu care "convietuim" in Botosani.
Pentru regizarea jafului, in cei 4 ani, primarul Flutur Catalin,a folosit votul consilierilor, drept perdea, in fata botosanenilor, acestia, necunoscand ca, de fapt, toti consilierii, erau de fapt subordonati lui Flutur, numai cateva exemple: V.Guraliuc, N.Chirila, T.Apetrei, F.Egner, A.Muraru, V.Andronache, C.Costic, M.Stefan, numarul lor fiind acela al numarului total de consilieri din Consiliul municipal, cei care nu erau chiar subordonati, fiind cumetri sau chiar nasul de cununie al primarului.
Mi se pare ca, dispunand de acest dispozitiv politianist, jaful, nu poate fi oprit, banuiesc ca aceasta l-a determinat sa iasa in presa din 5 aprilie 2008, nu oriunde ci in anumite ziare, cu articolul " Contac, acuzat ca saboteaza municipiul....", incercand sa obtina si pe aceasta cale, sprijinul botosanenilor, multi necunoscand itele incurcate ale aventurilor sale financiare.
Este incorect, domnule Catalin Mugurel Flutur !, ajunge cu potlogariile prin care s-au asigurat supraevaluari de zeci de miliarde de lei pentru clientela dumitale ? Cum justificsi, zecile de milioane lei noi, alocate pentru lucrarile de pe Bulevardul M.Eminescu, dar cele din Dobosari?, dar pentru autorizatiile de construire, pe spatiile verzi? sau pentru adaugirile inestetice de la parterul blocurilor?, sau cum justifici , reluarea refuzului de a plati obligatiile pe care le-a avut primaria, pentru cei peste 350 copii din sistemul de sustinere(ai municipiului) , practicat si de Egner, cu incostienta si mai zic ca au grija de botosaneni...
Exista o lacomie fara margini in dumneata, domnule primar, ai impresia ca toate fondurile judetului, apartin numai municipiului si atat, dar comunele, acestea nu au nevoie de dezvoltare ?
Nu m-am luat niciodata de munca omului, daca-i cinstita....altii au grija, zilnic "sa-mi numere ouale de aur din lada cu zestre", dar, dumneata, cand ai strans bani de vila la Paris, domnule primar? Omerta functioneaza, e vie. Apropo, ca-i la moda, toti se iau de mine, dar dumneata, cum justifici averea adunata de familia dumitale, asa, peste noapte?(vile, masini,etc) Ce salarii au ? Lumea spune ca platesti rata de 2500 Euro\ luna, de unde ai acesti bani ? Ca eu, nu ca ma laud, ai mei n-au fost saraci si tot dau explicatii "opiniei publice", insetate de sange, dar altii nu-s intrebati defel, ca si cum, furaciunea are trecere mai mare decat munca.....cred ca sunt ultimul, intr-un clasament actualizat al noilor bogati ai judetului, dar nu are a face, cata vreme stiu ca-s bani castigati cu truda.
Ma opresc aici, de voi avea vreme, voi mai scrie pe blog, de nu, mai cugetati la lista, oameni, functii.....
Constantin Contac

Un comentariu:

  1. nu cred ca exagerati, domnule Contac, s+a mai auzit pe sest ca si Viorica Afrasanei era informatoare, Egner, Codreanu de la PRM,oricum prea sunt protejati si in cot ii doare de oamenii simpli, au propriul interes si atat, dar nu-i vom vota, le ajunge.O alta chestiune, fiind asa multi, unul n-a sarit ca nu-i asa, va dati seama in ce mizerie si minciuna traim.Va felicit pentru curajul de a arata cu degetul, ca altfel prea se acopra unul pe altul, nici profesional n-au valoare.

    RăspundețiȘtergere