joi, 10 septembrie 2009

Mai este o şansă !


Aşezate cap la cap, răsucite şi regândite, au trecut peste 10 zile de când tot analizez şi analizez, compar şi apreciez.
Acum, când mai mult ca oricând se simte o derivă a instituţiilor statului, cred că actualul Preşedinte al României, Traian Băsescu trebuie să-şi anunţe fără echivoc candidatura pentru al doilea mandat, lansând prin acest anunţ pentru societatea noastră, un proiect de schimbare a actualei stări de lucruri.
Cred că susţinerea lui Traian Băsescu va fi un gest civic mai mult decât un gest politic, neavând nicio legătură cu PDL, partidul din care provine Traian Băsescu.
Am ajuns la concluzia, şi nu sunt singurul, că în administraţie, indiferent la ce nivel, au ajuns oameni care promovează sau iau măsuri departe de profesionalism, de nevoile reale ale oamenilor. Astăzi partidele se luptă până la sânge între ele, blocând în felul acesta activitatea Guvernului, acutizând criza generalizată, unii lideri venind cu promisiuni fanteziste sau chiar hilare.
Repet, convingerile mă fac să repet încă o dată, că este nevoie de candidatura lui Traian Băsescu.
Am făcut parte dintr-un partid care, ducând o politică dâmboviţeană, cea a trădărilor şi intereselor meschine, aceste comportamente s-au întins şi în zona Moldovei, o zonă social-democrată pură. Am constatat în partidul din care am fost exclus, că politica de la Bucureşti a deturnat voinţa comunităţilor locale, împuternicind un lider regional "fanariot" să lucreze dictatorial, aplicând formula consacrată „hoţul strigă - uite hoţul !„.
Ţara astăzi se află într-o profundă criză economică iar interesul lor(al liderilor) este mai mare decât dorinţa oamenilor pentru o viaţă mai bună, de aceea va trebui să ne mobilizăm de la om la om într-o echipă de stânga şi să nu acceptăm indiferenţa pentru viitorul nostru, al copiilor noştri. Această îngrijorare poate că există în majoritatea partidelor, dar capii acestora deturnează voinţa celor care i-au ales, premisa fiind puterea.
De aceea, scriam pe blog cândva, că în fiecare administraţia locală: comunală, orăşenească, municipală, judeţeană, CURAJUL unor independenţi de a intra în focul luptei electorale poate schimba radical mersul societăţii, dirijat strâmb de către liderii partidelor – „lupi îmbrăcaţi în piei de oaie”.
Consider o prioritate, mobilizarea totală pentru determinarea şi susţinerea candidaturii actualului Preşedinte al României, Traian Băsescu, cât şi pregătirea unui grup de 200-300 de independenţi pentru alegerile din 2012. Motivaţia acestei gândiri a rezultat din :
Ø Experienţa în a-şi duce sarcinile la îndeplinire în activitatea sa ca fost lucrător în Ministerul Transporturilor.
Ø Traian Băsescu este un om cu o dorinţă de schimbare în bine permanentă, gata pentru progres, modernizare, şanse egale.
A demonstrat în repetate rânduri, în cei 5 ani de preşedinţie, că a venit cu foarte multe propuneri pentru realizarea obiectivelor de mai sus, dar care de fapt au fost blocate de către cei care au dirijat voturile.
Unul din motivele personale de susţinere a actualului preşedinte este şi acela că am lucrat în acelaşi minister peste 20 de ani, la care se adaugă alţi 20, în paralel cu activitatea ministerului respectiv. Disciplina acestui minister a lăsat amprente puternice în comportamentul meu şi al lui, neputând accepta stări de lucruri de genul: indiferenţă, incompetenţă, indisciplină, santaj, lipsa responsabilităţii, lene, etc.
Am analizat foarte mult pentru fiecare expreşedinte, ce a făcut pentru comunităţi? În dreptul şefului actual al statului există o realizare importantă şi pentru noi: construcţia drumului expres de-a lungul Moldovei, realizată cu sprijinul lui, restul au fost vorbe.
Candidatura domnului Traian Băsescu trebui văzută ca fiind necesară, cu atât mai mult în actualul context social-economic, indiferent dacă ea vine cu sprijinul independenţilor, a vreunui partid politic sau grup de iniţiativă cetăţenească.
Încă o dată subliniez faptul că administraţia, sectorul care ar trebui să fie cel mai apropiat de cetăţean, mai are o şansă prin intermediul independenţilor, a profesioniştilor, neînregimentaţi politic. Traian Băsescu este favorabil unui asemenea proiect de depolitizare, el dovedind că ştie să lupte pentru aceste idei şi sunt convins că alături de domnia sa şi împreună cu cei care ne veţi alătura, se vor aduna cât mai mulţi specialişti adevăraţi, independenţi, de aici nefiind excluşi oameni cu credinţe politice, care nu şi le-au putut exprima sau acţiona în sensul lor, din cauza liderilor „fanarioţi”.
Deci mai avem o şansă oameni buni, să afirmăm hotărât ce vrem şi să nu abdicăm de la dorinţa de a schimba în bine România pentru noi şi copiii noştri !
Cu respect pentru oamenii de bună credinţă din ţara asta,
Conţac Constantin

15 comentarii:

  1. Ideea independentilor este foarte buna domnule Contac, s-a cam saturat lumea de fripturistii invechiti ai partidelor care niciodata n-ar accepta vreo schimbare, modernizare a tarii pentru simplul fapt ca ar pierde privilegiile pentru ei, ACEEIAŞI ŞEFI, pentru neamurile lor si alti acoliti, pana la urmă ce sunt partidele? nişte găsti care impart puterea dupa chipul si asemanarea lor, caz concret, PSD de unde ati plecat, se cunosc ticalosii de acolo, aceeiasi incompetenti cocotati pe functii, vesnic deputati, vesnic senatori, vesnic directori, niciodata profesionisti in stare sa faca ceva concret.

    RăspundețiȘtergere
  2. suntem alaturi de luptatorul Contac, a avut curajul sa spuna lucrurilor pe nume totdeauna, a demonstrat ca poate conduce si administra, este un om integru, fostii lui colegi de partid s-au gudurat imediat in fata securistului Nichita, ori Contac i-a spus clar ca nu este de calitate si ca trebuie sa-si dea demisia din PSD, sa nu creada Nichita ca este vesnic, sa nu creada securistii ordinari din PSD ca sunt vesnici, puricati la CV se va vedea ca sunt lingatorii PCR, lingatorii PSD, lingatorii altor partide pe şestache, adica oameni fara caracter, de aia nu l-au inghitit pe Contac ca i-a cam trantit si i-a intrebat de ce sunt in stare, in afara de susanele si barfe

    RăspundețiȘtergere
  3. cum putem participa la acest proiect stimate domnule Contac?
    sunt foarte multi oameni carora le-a fost greata de partide, inclusiv de PSD Bootsani, de aceea nu s-au implicat in troaca mizeriilor lor, ori un astfel de proiect poate coagula oamenii cinstiti si competenti in detrimentul ceo partinici

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule Conţac Constantin
    ,de ce nu dati cartile pe fata si spuneti de ce va exclus domnul Nichita
    loatil pe Simirad,si Solcanu de la iasi si datil afara pe pe Nichita din partid ca afacut numai rau acestui partid politic Votatil pe sorin Sorin Oprescu.

    RăspundețiȘtergere
  5. daca Nichita a facut ce a facut impreuna cu o gasca de trantori de la PSD, in fiecare judet din Moldova inseamna ca are mana libera de la Bucuresti sa se pise pe vointa celor care si-au ales liderul intr-un judet si mai inseamna ca tot PSD este plin de securisti ordinari care se tin unii de altii iar unul ca Contac care n-a facut politie politica, care a avut curajul sa le dea peste nas, le strica jongleriile impotentilor PSD Botosani

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu stiu cum ati ajuns la o asemenea concluzie, domnule Contac. Ca sociolog si analist politic va urmaresc de ceva timp activitatea in Nordul Moldovei. Nu ma asteptam nici sa fiti executat de conducerea PSD de la centru dar nici sa va inregimentati in alianta de sustinere a actualului presedinte. Ma asteptam poate sa fiti un social-democrat autentic si sa luptati pentru asta din partid sau din afara sa, incrementalist sau prin secvente consecutive de efort timp de ani de zile. Asta nu insemna sa mergeti pe mana lui Geoana acum...Insemna ceva cu totul mai profund, lupta pentru un altfel de PSD.

    RăspundețiȘtergere
  7. ce credeti ca se mai poate intampla bine in PSD, cata vreme la nivel de judet, hotarasc niste trantori fara valoare, securisti notorii care conduc in numele lui Geoana si a lui Nichita, oameni in speta fara nicio valoare insa avand la activ cate 2-3 mandate de parlamentari in care timp si-au facut vile si si-au pus neamurile in functii pe viata? ce se mai poate spera de la un astfel de "partid social democrat?" ce se mai poate astepta daca liderii isi dau cu stangul in dreptul iar provincia e intrebata numai in campanii > cate voturi ati adus? ca tot noi, astia de la centru le aranjam, iar prostii muncesc, cheltuie, isi pun obrazul, cert este un lucru> PSD a pierdut prin Contac un om care muncea efectiv pentru partid, insa nu era sustinut de leprele profitoare din organizatie care nu suportau disciplina de partid si mai ales nu suportau munca

    RăspundețiȘtergere
  8. Ura fata de geoana si cei care v-au executat nu poate sa fie un motiv de dragoste fata de basescu.Asta e viata, vrem presedinti circari si conflictuali.M-ai dezamagit nea Costica!

    RăspundețiȘtergere
  9. Bre Contace, iar te bagi in seama si vorbesti ca la Pocreaca - iar vor avea carcotasii material pentru emisiune...

    RăspundețiȘtergere
  10. Vad ca ai multi adversari nea Costica dar presupun, dupa otrava din cuvinte ca-s din cei care fac plevusca PSD local, ideea e ca aceia merita maturati acasa iar dumneata nu te uita dupa ce zic ei, ca ei nu-s mai culti, mai telectuali, ci mai invidiosi si mai plini de ura personala si frustrare ieftina. Mie imi place cum vorbesti, esti un om popular si de cuvant, asta conteaza mai mult decat frazele de politruc inrolat. Da-i inainte domn Contac ca faci bine, lepadaturile parfumate cu Chanel latra pe marginea santului

    RăspundețiȘtergere
  11. De ce il sustineti, domnule Contac, pe Basescu pentru inca un mandat? Spuneti-mi si mie ce a facut acest om pentru tara, pentru Botosani, care a ajuns cel mai jalnic oras din Moldova. Cum ramane cu cei 10.000 de someri, care nu au cu ce sa-si creasca copiii (2-3, ca parca nici moldovenii astia n-au neuroni care sa le dicteze ca e cazul sa se opreasca in vremurile astea groaznice), cum ramane cu nivelul de trai si educatie in mediul rural, unde atat tatal, cat si mama, isi lasa copiii sa se zbata in mocirla, in timp ce ei le beau alocatiile, cum ramane cu mia de cupluri care asteapta de ani de zile pe lista ANL-urilor, cum ramane cu salariile infecte pe care patronii nostri "uita" sa le mai plateasca, ca cica e criza? Cum ramane cu situatia mea personala, adica locuitul cu soacra, pentru ca nu-mi permit sa ma duc in chirie, pentru ca proprietarii nu se mai satura sa ceara euroi. Cat credeti ca noi, muritorii de rand mai suportam regimul asta batjocuritor? O sa ne ajunga cutitul la os, si daca ne cuprinde disperarea, o sa-l folosim sa ne taiem noi venele, sau vom lua acel cutit si o sa-l infigem in toti politicienii mincinosi si corupti, sa dispareti cu toii de pe fata pamantului, ca ne-am saturat de promisiunile voastre! Voi o duceti bine, aveti vile si masini cu nu stiu bcati cai. Va doare in CUR de suferinta noastra, de saracia in care ne adancim! Mi-e sila ca am ajuns aici.O sa ne asupreasca tiganii, o sa devenim sclavii lor. Nu poti merge seara/noaptea prin centru pentru ca te trezesti jefuit si batut de acesti paraziti ai societatii. Asa ca, spuneti-mi, domnule Contac, de ce l-as vota pe Basescu sau pe orice alt flamand de bani!

    RăspundețiȘtergere
  12. adevarul e ca Basescu nu are contracandidat, uitati-va la fiecare in parte......ori vorbesc frumos si nu stiu ce sa faca ori urla si tot nu-s in stare sa conduca, desi Basescu are multe greseli, si aici ma refer la femeile promovate inalt si neamurile imbogatite, el, ca om, este un tip forte, probabil ca daca opozitia isi pregatea din timp un om care sa-l puna la punct pe Basescu era altceva, dar asa....cu unl ca Geoana influentat de Hrebenciuc.....prefer un Basescu chior si betiv

    RăspundețiȘtergere
  13. Hai, bosorugule, mai da-ti cu presupusul! Nu mai ai inspiratie?? Mai asteptam ceva marfa! Ne mai trece si noua de urat! Ce-ti face cel care scrie
    pentru tine, ca tu abia indrugi doua vorbe! Pa si sa fii cuminte!

    RăspundețiȘtergere
  14. Domnule Contac!
    Eu va cunosc din anii cand erati un tip stimat in Botosani,sunt plecat de multi ani din Romania,si nu-mi inchipuiam ca banii v-au schimbat atat de mult.Sincer chiar credeti ce ati scris de Basescu?Sau doar dorinta de inca bani va creaza acest soi de obiedenta inexplicabila?Pastrati-va demnitatea ca asta nu se potae obtine cu bani

    RăspundețiȘtergere
  15. petrariu.mariana28 februarie, 2010

    sint din BT va apreciez si va ascult cu interes cind vorbiti la tv.Daca ar fi mai multi ca dv.cu coloana vertebrala ,personalitate....... Doresc sa va pun o intrebare .DEce sint inlaturati cei ce spun adevarul privindu-l in ochi ,si sint acaparati slugarnicii fara initiativa TINETI=O TOT ASA fost cindva secretar al unui partid

    RăspundețiȘtergere