luni, 4 august 2008

Cine să mintă-i învăţat, se îmbolnăveşte , dacă spune adevărat, aşa cum , omul rău e ca cărbunele, nu te arde, te înnegreşte măcar

Despre piţifelnici de provincie , cu multe lipsuri în caracter…..

Cine eşti dumneata, domnule Lucian Alexa ?

Sunt nevoit a da o replică unui individ mai puţin îngrijit în expresii, dar şi la fizic, căruia, pentru a se spăla de mizeria din jurul lui, i-ar trebui un camion de săpun „ Cheia”. Văd că tot îl preocupă automobilele şi şoferii….. oare, cunoaşte geografie, poate şi un pic de istorie, a auzit el de „ triunghiul bermudelor”?
Declară în fiţuica ordinară, alături de terminalul superior al hoitului propriu, căruia românii îi spun modern, „poster”, că el este justiţiarul dreptăţii şi al cinstei, restul, mai ales, cei pe care îi urăşte, ar fi nişte personaje malefice, pe lângă el, îngerul de lumină , măria sa, justiţiarul, care bântuie peste ţinutul Botoşanilor ! Ce zile trăim !
Stimate „ domn „ , află că dumneata chiar eşti malefic, sărac cu duhul, compromis, manipulat şi plăteşti cu vârf şi îndesat pentru faptele dumitale din trecut. Te rog, explică cetăţenilor, celor pe care îi reprezinţi, că, în rest, celor care te cunosc, care ştiu foarte bine ce s-a întâmplat în familia dumitale, le este jenă de jena nesimţirii dumitale. Despre morţi, numai de bine, însă dumneata ai participat direct la comiterea faptelor, eşti vinovat, domnule Lucian Alexa!
Unde sunt dosarele, cu cât ai păgubit statul şi cetăţenii, domnule Lucian Alexa?
Lumea care nu te aprobă şi este foarte multă, cred că mai mult de 90% din cei ce te cunosc, te acuză, te face părtaş la acţiunea de suicid.
Te rog să-mi spui care e „ruşinica pe căciulă” ?
Dumneata, nu ai anii mei de muncă şi deja, dacă eu aş mai munci încă de o sută de ori pe atâta, nu aş putea face cât ai furat dumneata până în prezent. Nu-mi stă în caracter să fac asta. Sunt de domeniul inimaginarului, mizeriile, care ai fost şi eşti în stare să le faci, tupeul de care ai dat dovadă, toate astea depăşesc cu mult nişte limite ale patologicului.
Ia spune dumneata, UNDE STĂ DOSARUL, DE LA FOSTUL IAS CĂTĂMĂRĂŞTI ?
Dumneata, ştii că părinţii mei , erau acţionari acolo? Ştii că şi părinţii mei, alături de alte sute de acţionari, au fost furaţi la drumul mare , de gaşca voastră?
Cine te-a acreditat, pe dumneata, un NEOM, să faci aprecieri de persoane. Vorbeşti de accente mârlăneşti – nu cumva, dumneata eşti un mârlan, pur sânge ? de unde vii, domnule? De unde ai reţeta măsurării inteligenţei ? dacă ştii ce-i aia ? şi cum îndrăzneşti să te compari cu alţii, pe care îi categoriseşti dumneata, după măsura extrem de redusă şi îngustă a propriei dumitale prostii şi răutăţi congenitale, fără vindecare. Chiar eşti de compătimit.
Sfatul celor care te ştiu, în toată splendoarea tâmpeniei, este să te ascunzi în mocirla în care te bălăcăreşti ca un hipopotam, iar din adâncurile imaculatei dumitale inteligenţe, vor ieşi din când în când, fâsuri de animal bine hrănit. Le ştim şi pe astea, vax inteligentia de baltă adâncă.
Mai am o întrebare, ce o pun şi „prietenii” dumitale : ai permis de conducere, domnule ?, dacă da, te rog să respecţi şoferii, dacă nu, du-te la şcoală, nu fi papagalul altora la fel de înguşti şi reduşi mintal. Căci, „una e când papgalul vorbeşte ca un om şi alta e când omul(hipopotamul) vorbeşte ca un papagal”.
Încă o vorbă, ascultă aici : nu te crede mai deştept decât cei 22 de consilieri judeţeni, ai grijă – se anunţă o criză de cerneală, nu o să mai ai cu ce mâzgăli hârtia igienică, pe care o foloseşti zilnic, poate-ţi cauţi nişte dude(be) negre, pentru culoare asemănătoare cernelii negre , sau poate să te adăposteşti, te califici şi dumneata în ceva( că eşti necalificat) pe la mititica şi gata, eşti ca nou, peste vreo 20 de ani.

Conţac Constantin