luni, 23 februarie 2009

Pentru cei ce mă acuză

Acuzaţia că PSD este "partid închis" .

  • Da , pentru mine, partidul a fost închis, având doar două supape:
    - cei ce nu mai suportă şi evadează din partid

    - cei ce rezistă, luptă, şi care mai devreme sau mai târziu sunt aruncaţi prin cea de-a doua supapă, după ce se folosesc de tine.

    Eu am luptat. Dacă eram la putere din 2004, eram aruncat de atunci.
  • Un exemplu pentru prima supapă: Actualul primar, nu a fost la PSD ? De ce a plecat? Nu încăpea de Egner F. Ca valoare, între el şi Egner, în favoarea lui Flutur Cătălin, era o distanţă de la cer la pământ. Nu a încăput, a funcţionat supapa întâi .Unde sunt valorile partidului? Au plecat. Loc în partid este numai pentru întreaga familie Afrăsânei, Marcu, Macaleţi, Manolache, Ciofu, Vîzdoagă, Aniculăese, Egner şi cei care le ling tălpile, complimentându-i mereu, din asta se hrănesc, de 20 de ani de „social democraţie”.
  • Pentru cei ce nu ştiu: nominalizările pentru funcţiile de directori, EI, GAŞCA, le-au făcut, au dat telefoane, au chemat la înscriere, apoi tot ei în Biroul Permanent Judeţean al PSD, şi-au votat oamenii lor, în bloc. Nu a existat post pe care să nu şi-l dorească sau să nu vrea să-l controleze, prin oamenii lor. Ei au inventat DNA, lor nu le mai ajunge. Erau în câte 50 de consilii de administraţie, ei şi soţiile, soţii, cumetrii, verii, vecinii lor, au distrus totul în învăţământ, sănătate, agricultură, cultură, merg cu lăcomia atât de departe încât se vor inghiţi pe ei înşişi.
  • Ia uitaţi-vă ce a ajuns învăţământul nostru? dar sănătatea? cine mai are grijă de omul de rând, onest, care merge zinic la o slujbă chinuită şi slab plătită şi care este invitat insistent la vot, la patru ani, de către cameleonii de sus? Un cetăţean onest care crede în social democraţie nu are nicio şansă să fie acceptat de casta PSD Botoşani, cu cei 7-8, ce se consideră somităţi social democrate, la Botoşani. Şi tot ei mă acuză că partidul este închis, pe de altă parte mă acuză că am adus 5 consilieri noi de la alte partide. Să aducă şi ei câte 5 şi atunci să vorbească. Sau mai mulţi, că de aceea PSD Botoşani înseamna ei şi numai ei. Oameni valoroşi sunt, însă nu vin la partid din cauza lor, sau din cei care văd cum stă treaba, pleacă, nu încap de ei.
  • Vă salut şi vă mulţumesc domnilor consilieri: Condrei Elena, Bucşă Brânduşa, Jităraşu Mihai, Dănuţă Mircea, Holeiciuc Mircea, şi vă asigur că aveţi tot respectul meu.
  • Ia vă rog să citiţi mai jos cum stau membrii găştii, cu istoricul funcţiilor:
  • Afrăsânei Viorica, 12 ani deputat PSD, actual Subprefect de Botoşani.
  • Macaleţi Costică, 8 ani deputat PSD, 4 ani Prefect de Botoşani.
  • Marcu Gheorghe, la al treilea mandat de parlamentar PSD , a avut pe mână toată averea FPP Moldova, unde sunt acţiunile acestui fond? Pe ce bază şi-a construit un imperiu din nimic? De unde are în zona Lebăda 5 ha de pământ? Spaţii comerciale luate de pomană, apoi vândute, închiriate. A mai primit şi teren ca REVOLUŢIONAR de Botoşani în buricul municipiului Botoşani. Pentru cine a luptat el ?, cred că tot pentru el.
  • Afrăsânei Daniel - fost director la Apa Grup, a cui soţ este şi cine l-a susţinut mereu, inclusiv acum pentru a fi director la Apele Române? Cât ne costă apa ?, urmare contractelor încheiate de el. Cum lupta cu mine ca botoşănenii să nu plătească ce consumă, ci la pauşal, având susţinerea celor de la ANRSC, bine îmbălsămaţi de doamna soţie deputat din Bucureşti. Spuneţi dvs. cu cine ţin personajele acestea? cu voi botoşănenii? să le fie ruşine că se ascund după puciuri şi vorbe.
  • Ce a făcut pentru botoşăneni stimabilul domn Macaleţi ?, un caz, cel al doamnei Brehuiescu, să ne spună femeia că aproape şi-a ieşit din minţi din cauza lucrăturii domnului ex prefect, actual deputat, de i-au luat 50 ha de pământ din zona Zăiceşti.
  • Să ne spună doamna Ciofu Tamara, dacă ştie sau dacă îşi mai aduce aminte, când îi spuneam "să fie conducător" pe funcţia de la D.S.P. Botoşani, i-am dat cazuri în care sistemul era acuzat că, pentru un post de infirmieră, la orice spital s-ar fi angajat, taxa era de 25 milioane lei, directorii de spital erau ţinuţi în funcţie, pe viaţă, curgeau Tir-uri întregi de medicamente - totul se fura, nu se putea face nimic, iar din toată tărăşenia asta ieşea prost partidul, prin oamenii numiţi de el. Iar partidul era nucleul de mai sus, gaşca care se răzmeriţează acum, cinstiţii partidului, onoraţii şi merituoşii indispensabili PSD local. Ruşine.
    Dacă cineva îndrăznea să atenţioneze măcar, nu să mai şi poată face ceva împotriva acestor gunoaie , săreau în gaşcă toţi şi-l terminau, îl izolau de haită. Acest obicei a devenit o boală, iar boala a devenit cancer. Vor trebui ani, singura scăpare fiind că nu au prea mulţi urmaşi. Vor fi uitaţi repede, dacă nu sunt deja, ca o amintire urâtă că sunt sau au trecut prin nişte funcţii.
    Da şi eu zic, fără experienţă, fără competenţă, fără bună credinţă, fără muncă efectivă, este ridicol să pretinzi la nesfârşit ca partidul să-ţi dea, să te pună pe funcţie, eventual fără concurs, fără răspundere, pe un post călduţ şi bine plătit, eventual de unde să mai şi mulgi de la alţii.
    Din şomer sau liber cugetător ţuşti deodată pe post director, e prea mult. În schimb, dacă ei îl susţin, e literă de lege pentru acela că poate să facă orice matrapazlâc, că-l acoperă doamna sau domnul din partid, gaşca.

Conţac Constantin