miercuri, 15 octombrie 2008

De ce scriu pe blog ?

Cred şi timpul o va dovedi că am dreptate în ceea ce afirm.
După ani de zile, dacă voi scrie despre mizeria de azi, abuzuri, hoţie, mulţi m-ar considera, ori mincinos, ori fricos, ori laş. Cum aş putea demonstra că am dreptate, dacă nu aş demonstra cu fapte şi înscrisuri, la timpul prezent. Acesta este motivul pentru care scriu.
Azi dimineaţă, citesc în publicaţia locală „Jurnalul de Botoşani”, articolul intitulat „ Scandal de la femei în Consiliul Judeţean Botoşani”, sub semnătura lui Marian Moroşan, constatând o serie întreagă de presupuneri, fără acoperire, însă care mă uimesc, văzând că vin de la diabolica gândire a unei minţi bolnave, ce o deţine cel ce se consideră „justiţiarul” nr. 1 în judeţ.
Domnule Moroşanu, pentru a vă convinge că am memorie, aduceţi-vă aminte de vremurile când eraţi la Cristeşti. Cred în dumneavoastră, am crezut şi atunci, dar dacă îmi urmăriţi blogul, fac următoarele precizări şi chiar m-ar bucura dacă le-aţi comenta în publicaţia la care munciţi.
1. Scrisoarea deschisă a fost scrisă încă de miercuri, 09.10.2008, aşa că nu are nimic aceasta cu scandalul artificial organizat, creat şi susţinut de cel ce se crede justiţiarul judeţului. În primul rând, te informez, domnule Moroşanu, că deţin declaraţii de la persoane fizice, care scriu „negru pe alb”, cum au primit bani şi bunuri de la întâiul justiţiar al judeţului, pentru a-şi cumpăra voturile. Că este ruşinos, nu mai contează, dar să te afişezi fără ruşine, chiar şi în faţa celor pe care i-ai plătit, consider că nu mai au rost comentarii. Aşa că, la publicarea scrisorii, nu ştiam de nici un fel de sancţiuni sau acuzaţii la adresa unor persoane din Consiliu.
2. Să vorbim azi despre articolul dvs., pentru a clarifica câteva lucruri:
- cred că un salariat este vinovat , numai dacă persoana care stabileşte o anumită activitate de îndeplinit, constată rea voinţă a celui ce urma să o ducă la îndeplinire şi atunci poate dispune o cercetare a circumstanţelor. Este ruşinos că o directoare este sancţionată fără ca cel care a dat o dispoziţie să fie întrebat. Află, domnule Moroşanu că eu personal, fiind preşedinte, am dispus, este adevărat că verbal, dar în baza unor noi norme legislative, a se prelungi perioada de realizare a acelui material referitor la strategia de dezvoltare a judeţului. Susţin şi în aceste înscrisuri că acea strategie, nu se poate face nici azi, dacă e să vorbim de un document făcut ca la carte, până nu va fi un cadru propice de corelare a dezvoltării ţării, la toate nivelurile, în toate domeniile. Caz concret: citesc în presa locală, despre o anumită fabrică în Dorohoi, consideraţi că cineva putea prevedea sau estima aceasta acum doi ani? Este o aberaţie de minţi bolnave, pornite la vânătoarea de vrăjitoare. Eu am considerat că un program de dezvoltare anual, în condiţiile actuale ajunge, de altfel nici Guvernul nu are o strategie de dezvoltare pe termen lung. Atunci când , eu personal, am cerut să mai stăm cu ducerea la îndeplinire a deciziei mele, mă bazam pe acel proiect în lucru de „Strategie de dezvoltare durabilă a României pe termen lung, până în 2030”, la care automat trebuia să ne aliniem şi noi , cu cea judeţeană.
- pot să-ţi spun, domnule Moroşanu, că este o ruşine pentru acea comisie de disciplină şi în mod deosebit pentru cei din comisie că s-au lăsat influenţaţi de şeful lor şi au decapitat la ordin, un director. Ruşine, domnilor justiţiari din Consiliul Judeţean. Dacă cea în cauză, va face plângere împotriva sancţiunii, mă voi duce martor.
- Vă rog să vă aduceţi aminte, atunci în vara lui 2007, iulie-august, când a început să se vorbească de intrarea fondurilor structurale, Axa 2 din POR pentru drumuri, cum am dispus ca întreaga direcţie, condusă de doamna director, să se lucreze la realizarea celor 9 proiecte, pentru care m-am preocupat din timp să aibă studii de fezabilitate, care în final au fost depuse la ADR P. Neamţ, în 15 decembrie 2007, volumul de muncă fiind foarte mare. Numai volumele îndosariate în enorme teancuri de hârtie, m-a obligat să iau un microbuz pentru a transfera toate dosarele la P. Neamţ. Ruşine domnilor din comisie, care ştiţi aceste lucruri şi vă faceţi că nu le vedeţi.
- Apoi, uitaţi-vă la enorma muncă depusă până în luna iunie 2007, pentru completarea clarificărilor pe aceste proiecte, conform regulamentelor noi intervenite, pentru cele 9 proiecte şi care cu toate contrele celor de la P.Neamţ, au fost declarate eligibile şi finanţabile din POR. Domnule Moroşanu, acestea, alături de celelalte proiecte din programele de vecinatate au fost realizări măsurabile ale acestei direcţii şi consider că ar fi fost cazul să se facă aprecieri pozitive la adresa oamenilor si coordonatorului acestei direcţii, în aproape doi ani, s-au realizat proiecte în valoare de 57 milioane de euro, fără a se apela la consultanţă, cum fac alte consilii judeţene sau primării.
- Ulterior, fără a se respecta Regulamentul CRESC Piatra Neamţ, s-au pierdut, pe mâna actualei conduceri, 7 proiecte pe fonduri structurale, admiţându-se că acestea sunt finanţabile dar nu mai sunt bani europeni, însă pentru alte judeţe mai sunt. Pentru a se abate atenţia de la acest mare insuccces al lui, al justiţiarului, deoarece se contrazicea el însuşi faţă de ce a declarat în campanie că aduce bani europeni, scria pe toate drumurile, probabil văzând munca distrusă a celor dinainaintea lui, a trecut la şantaj, acuzaţii, incriminări. Toate acestea se vor dovedi şi vor fi înţelese mai târziu.
Ruşine, ruşine, ruşine !
- Mai scrieţi, domnule Moroşanu că scrisoarea deschisă i-aş fi trimis-o şi domnului preşedinte, mai mult , spuneţi dvs. că el nu a deschis-o. Încă o minciună, domnule Moroşanu. La ce să-i trimit scrisoarea? V-am spus, eu scriu pe blog, în ideea că poate odată şi odată, voi scrie o carte. Te întreb, aş fi credibil dacă acum nu aş lăsa acum, ceva negru pe alb? Sincer, nici nu cred că mai trebuie luat în seamă justiţiarul de Botoşani. Neputinţa lui de a face ceva pentru judeţ şi în mod deosebit de a se manifesta ca un conducător, este demonstrată atunci când îşi arată muşchii împotriva unor subalterni sau atacându-mă pe mine, indiferent când, cum şi pentru ce.
E ora 6,45 , pentru mine programul de serviciu este începând cu ora 7,30, de aceea îl respect, mă opresc cu comentariile şi mă duc la serviciu.
Voi continua.
Constantin Conţac