luni, 19 mai 2008

Jigodia care mozoleşte judeţul

Mi-am zis că în perioada campaniei electorale, nu voi scrie pe blog, însă constat că în cele 20 zile de la începerea acestei campanii, un anumit ziar local, care se vrea de adâncă respiraţie obiectivă în media locală, foarte locală, chiar punctuală, se tot ţine de coada mea, precum un animal al nimănui, bolnav şi plin de râie, căruia în popor i se mai spune JIGODIE.
De jigodie, nu te poţi feri, căci disperarea în care se află, dă buzna peste oricine, cu orice risc. Care este riscul jigodiei, la care fac referire ? , există riscul de a deveni inpopulară, fără conţinut, aservită şi vădit părtinitoare. Ce poate însăila în ziarul păstorit de el, această jigodie?
Ceea ce i se comandă sau dacă nu are comenzi, vomită veninul din el. Cum arată o jigodie cu venin ? Mic, urât, plin de ciucuri, infect pe dinafară dar şi pe dinăuntru. Cu ce se ocupă o jigodie locală ? Cu jefuirea bunului simţ. Nu-l pui în vitrină, nu-l saluţi de câte ori vrea, el latră. Asta e jigodia. Pe cât adună gunoi în suflet şi acţiune, pe atât devine un monstru mic şi rău, lătrător şi ciufut.
N-are cum s-ajute Dumnezeu la o astfel de creatură îngâmfată şi mică la suflet, adună, adună şi deodat se scufundă cu gunoi cu tot.
Vă cer scuze, dragi botoşăneni, pentru limbajul plastic folosit, însă despre jigodiile cântătoare din presa locală, n-am să mai scriu, pentru simplul fapt că nu merită atâta atenţie, mai ales ca există riscul să te molipseşti de la ei, de boli de piele şi de cap.
Feriţi-vă de jigodii, nu le daţi atenţie, daţi cu antimolii şi spray lacrimogen, la nevoie câte un şut în fund, pe unde nu-s bube.

În rest, oamenii oameni sunt mai mulţi şi ştiu să facă diferenţa între minciună şi adevăr, între comenzi bănoase şi conştiinţă, între ziar şi fiţuică colorată.
Al dvs. credincios,
Constantin Conţac

18 comentarii:

  1. "Prietene" Contac

    ...cred ca a venit vremea sa ne mai lasi in pace pe noi botosanenii.Ne-ai facut destul de ras .Cred ca nu-ti dai seama cat de penibil,analfabet si idiot esti.Te-ai sters la gura cu toata hartia igienica folosita de mai marii din partid de la Bucuresti si din aceata cauza tot ce ne spui pute tare a minciuna ,mita si prostie.

    Cred ca nu relizezi ca de cand esti in functii de conducere in Botosani acest oras nu a evoluat deloc .Saracia este crunta !!!
    In mintea ta stralucita crezi ca judetul Botosani are aeroport ,Prutul are port prin care se poate naviga spre Marea Neagra ,judetul este tranversat de cel putin 3 autostrazi.Intr-un cuvant Judetul Botosani se afla la intersectia marilor drumuri comerciale ale tarii/lumii.
    Cred ca ar trebui sa-ti iei caruta si sa te duci in cea mai infundata ulita ,in satul cel mai indepartat,preferabil in afara judetului.
    Cand vii de la Bucuresti mergi perfect pana la Roman pe E85,chiar e foarte bine.De la Roman mergi spre Botosani prin judetul Iasi ...eh ,e inca binisor,dar in momentul cand intri in judetul Botosani ...simti ca s-a terminat soseaua si ai intrat offroad.Nu mai spun de timpul care il faci pana in Botosani ...iti vine sa te intorci inapoi spre Bucuresti ...
    "Prietene" Contac ,daca nu ai aeroport ,port, autostrazi ,cred ca ar fi trebuit sa faci o amarata de sosea care se lege judetul cu restul tarii ,o sosea pe care sa se poata face comert rapid ...poate asa ar fi mai multi bani si in Botosani

    BTW :imi dorec in Botosani un om capabil, care sa poata face proiecte europene, sa stie o limba straina {dar nu rusa:)},sa poata lucra pe un calculator si sa navigeze pe internet pt a gasi toate informatiile de care are nevoie
    Faptul ca detineti un blog pe care vi l-a facut altcineva nu inseamna ca sunteti in pas cu moda sau "cool"

    RăspundețiȘtergere
  2. O fi chiar jigodia , anonimul care scrie, cu nesaţ, pe blog?
    Imi imaginez că sunteţi adânc împlântat în nemulţumire personală faţă de persoana mea, suferiţi pe dinăuntru de oftică şi de prea multa răutate adunată în suflet.
    Vă manifestaţi nemulţumirea stării de fapt în ce priveşte drumurile de legătură, porturile, aeroporturile, chiar şi că, tot de aici, din Botoşani, unii alimentează cu nesaţ bâlbele mele pe youtube, ca să mă scoată incult şi mai ştiu eu cum. Răutăţi şi prostie.
    Aveţi dreptate, mai multă lume este nemulţumită, printre care şi eu, legat de drumul de la Tg.Frumos, la Botoşani. Dar spre deosebire de dvs., eu privesc constructiv problemele, în sensul în care, vreau să contribui la rezolvarea lor, ori dvs. trataţi cu scârbă şi răutate aspectul, ca unul care poate face un lucru, dar nu se oboseşte, mai bine se refulează în faţa calcultaorului cu un comentariu, spurcat în faţă, numaidecît pe blogul lui Conţac.
    De ce nu aţi candidat la preşedinţia CJ, domnule Anonim ?, probabil că aveţi resurse serioase de pregătire profesională şi experienţa conducerii măcar a unui colectiv de 10 oameni, ba nu 11. Nu aţi făcut-o,probabil că nivelul dvs este mult prea superior, pentru botoşăneni, mai ştim noi din aceştia care nu- s de nimica în stare, dar care ştiu pe de rost ce ar vrea să facă alţii pentru ei.
    Da, funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean, obligă, nu este uşoară şi nici plină de avantaje, cum se tot afirmă, însă nu ar fi normal ca aceasta să fie ocupată de unul afon, care nu a ştiut niciodată să ia o decizie bună, care nu a putut să se gospodărească pe sine, darmite un judeţ. Cât despre nu ştiu câte limbi străine, limba română este una din limbile oficiale ale Uniunii Europene, nu ar trebui să ne tot ploconim în engleză sau o altă limbă, pe la diverse întâlniri, ş-apoi sunt suficieţi oameni bine pregătiţi care să poată face traduceri, la nevoie, în aparatul Consiliului.
    Deci nu asta este esenţialul, esenţialul este să vezi şi să rezolvi problemele judeţului, în ansamblu, nu pe bucăţele şi interese, să ştii să gospodăreşti un buget, să ştii să aperi un patrimoniu al judeţului, cu bună credinţă, să ajuţi oamenii, să fii disponibil să-i asculţi, să nu fii indiferent la problemele lor.
    Aşa.... fripturişti, oportunişti mai sunt, mai sunt şi din cei care sunt artizani ai falimentului, din cei care ştiu să-şi îngroape propriile dosare, dar unul care să vrea să facă ceva pentru botoşăneni, mă îndoiesc, daţi-mi voie să mă îndoiesc, că este înscris în cursa electorală, pentru o astfel de funcţie.
    Nu ne-am aşezat prea bine, din punct de vedere democratic, încă îşi dau unii în cap, unul la altul, pentru ce ?
    Este atât de mult de lucru, încât n-ar trebui să ne mai certăm deloc.
    Cînd anonimul în cauză plânge că sărăcia este cruntă, nu are în vedere şi faptul că sunt unii, şi-s mulţi, cu 7 case şi 5 firme, poate o fi şi el unul din acela, poate că ar trebui să gândească şi el o soluţie pentru ieşirea din sărăcie, pentru că nu ? trăim într-o societate a competiţiei, în care firmele, oamenii de afaceri ar trebui să contribuie la bunăstarea societăţii, adică a privi spre administraţie continuu, ca pe vremea defunctului Ceaşcă, este un mod greşit. Administraţia, ÎMPREUNĂ, cu motorul economic, pot face mult mai multe. Ori mediul economic ,la noi la Botoşani, este unul absent din dialog, fiecare e pentru el, eventual, unii aduc pe zero profitul la sfârşit de an.
    Le dau dreptate până la un punct, cu o fiscalitate de aproape 45%, însă cum poate creşte o societate, în care nu se prea munceşte şi toţi arată cu degetul spre administraţie ? Vorbesc de chestiuni de ansamblu, nu strict la comentariul domnului anonim.
    Ar trebui, zilnic să ne întrebăm, fiecare, "eu ce am făcut pentru celălalt, pentru societate, ca să pot pretinde, ca un trândav, continuu, de la alţii "?

    RăspundețiȘtergere
  3. imi vine sa vomit. du-te mai si spune-i si lui Contac ca i-ai completat blogul, ziaristul lui peste! sau ii dai inainte sa citeasca. De aia e asa in tara asta, pentru ca voi, ziaristii, va vindeti pe doi lei. Vai de inima voastra de sarlatani. Mai scrii si ca a facut ala nu stiu ce minuni in judet. pentru banii lui poate

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu pot fi decat de acord cu d-l care va roaga tovarase Contac sa ne lasati in pace. Valea, e vremea sa avem pe cineva capabil in frunte. Judetul asta merita mai mult decat pe analfabetul de Contac !!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ia Tuaregul si du-te in Congo analfabetule! Vezi-ti de asfaltarile tale si lasa managementul judetului unor oameni cu un IQ macar peste medie !!!! :-(

    RăspundețiȘtergere
  6. Auzi bai asfalt, ai luat tzeapa, Tibuleac te-a batut !!!

    Ha ha ha ha ha ha ha !!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. domnule Contac este adevarat ca ati castigat ? as se aude pe aici, oricum suntem multi cei care v-am votat si ne-am pus sperantele in dvs. Suntem siguri ca veti invinge, vorbesc in numele meu si al vecinilor de pe strada Dreptatii

    RăspundețiȘtergere
  8. Victorie !
    CONTAC PRESEDINTE LA CONSILIUL JUDETEAN BOTOSANI !

    RăspundețiȘtergere
  9. ANALFABETULE, AI PIERDUT !!!

    Ura, ura, judetul asta mai are sanse !!!!!!

    Uai Contac, esti un taran bre !!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Contac , valea !!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Pentru cei care se credeau invingatori de alaltaieri, le zicem sa stea linistiti, domnul Contac, va fi presedintele Consiliului Judetean, pentru ca merita aceasta functie, stie cu ce se mananca

    RăspundețiȘtergere
  12. Domnule Contac

    e adevarat ca ati castigat alegerile la judet? nu stim ce sa mai credem, zvonuri incrucisate circula de luni dimineata continu, oare nu se trag sfori?

    RăspundețiȘtergere
  13. ,In Botosani, Tabuleac a iesit in fata mea, am pierdut, insa am cate 400-500 de voturi inainte fata de cei care vin in urma mea. Urmatorul dupa mine ar fi Campanu, si nu Tabuleac”, a precizat Contac.

    RăspundețiȘtergere
  14. Felicitari Dl. Contac pentru iesirea de la sefia judetului...pacat ca v-ati "bagat codita" si in unele primarii din judet...unde tot cu ajutorul dumneavoastra au fost alesi aceeasi primari....de ani de zile - evident PSD, chiar daca au furat cat s-a putut. Pacat ca celelalte alegeri locale vor fi peste 4 ani...
    Il sustin intru totul pe dl care vorbea despre drumul Tg. Frumos- BT, desi mai sunt multe drumuri ce arata mult mai jalnic decat acela...(eventual acum, inainte de alegeri ce s-au mai "spoit" putin...asa...de forma, pentru a castiga cateva voturi foarte semnificative..)
    FELICITARI INCA O DATA SI MULTUMIM CELOR CE V-AU SCOS DE LA SEFIA JUDETULUI!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Uraaa !
    Cica taranu e pe locul 3, pana si Campanu l-a intrecut !

    Va multumesc botosaneni ca ati facut ca taranul sa plece la locul lui : la sapa !

    Analfabetule, n-ai sa ne mai faci de ras de acum incolo, am scapat....

    RăspundețiȘtergere
  16. Contac out !!!

    Ha ha ha ha ha ha :-)

    RăspundețiȘtergere
  17. Contac este cel mai capabil om politic, este de buna credinta, are experienta, pacat ca l-au lucrat celelalte partide, pacat sa se piarda experienta lui pentru judetul Botosani. Ce credeti, ceilalti sunt mai capabili, au mai condus un judet? stiu cum sa faca asta? nu cred ca e usor acest lucru si Contac era singurul care putea sa o faca, dar nu este totul pierdut, noi pe dumnealui l-am votat si o sa se faca lumina o data si o data.

    RăspundețiȘtergere
  18. DOMNULE CONTAC SE AUDE PRIN ORAS CA S-AU CUMPARAT VOTURI SI CA SE INTRA IN CABINA DE VOT CU CEI CARE ERAU ATAT DE BINE INTENTIONATI CA VOTAU CUM LE ZICEAI, AM VAZUT IN FIECARE SECTIE DE VOTARE DIN MUNICIPIU, ANGAJATI AI PRIMARIEI BOTOSANI, ASTIA DE ROL AVEAU, DUPA PAREREA DVS?
    DESPRE BULETINE DE VOT DATE CELOR CARE INTRAU LA VOT, GATA STAMPILATE, NUMAI BUNE DE PUS IN URNE CE ZICETI? LA IESIREA DE LA VOT A RESPECTIVULUI, I SE DADEAU BANI IN SCHIMBUL BULETINULUI DE VOT IN ALB, CA SA DOVEDEASCA CA N-AU TRISAT, ASTA NU-I VOTARE DOMNUL CONTAC, ASTA E FURACIUNE PE FATA, MAI CERCETATI

    RăspundețiȘtergere